środa, 26 września 2012

DYNIOWO-ŚLIWKOWE DNI

U mnie praca wre pełną parą, przerabiam wszystko co jeszcze można i da się przerobić na różne sposoby. Dynia z ogrodu jest już dobra, więc dżemiki, konfitury, zalewa octowa, zupa, placuszki - wszystko na dyniowo i



śliwkowo - z nich robię tylko powidła. 


Konfitura z dyni i pomarańczy jest wyśmienita
 



Obowiązkowo do wysuszenia pestki.



Jeszcze nastawiłam sok z  malin. Lubię te późne - jesienne maliny, mają taki mocniejszy kolor i bardziej malinowy smak. Oczywiście naleweczka też będzie.
 

Wszystkim bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe komentarze
Posted by Picasa

11 komentarzy:

  1. Ale mi smaka narobiłaś tymi konfiturami :))
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapewne pyszności!! Nigdy nie jadłam powideł z dyni!! :) Pozdrawiam Marta

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Są rewelacyjne, zarówno połączenie dyni i pomarańczy, jak i dyni i jabłka.

      Usuń
  3. A u Ciebie znowu spiżarka rośnie :)) Jesteś perfekcyjną gospodynią ... i zobacz, w tym słowie jest ukryta dynia :)) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Ci bardzo za miłe słowa. Rzeczywiście w gospodyni jest ukryta dynia.

      Usuń
  4. Jesteś niesamowita!
    Pozdrawiam, Marlena

    OdpowiedzUsuń
  5. Same pyszności!
    Pozdrawiam.Donia

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale pyszności przygotowałaś na zimę, mniam, mniam.

    OdpowiedzUsuń
  7. Same smakowite przetwory, pokazane bardzo atrakcyjny sposób.Pozdrawiam.Alicja

    OdpowiedzUsuń